blog placeholder

Deze Italiaanse cake is een smaaksensatie voor je mond! Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! het is leuk en makkelijk om te maken

buon appetito!

Limoen-ricottacake

ingredienten

-75 g boter + extra om in te vetten
-170 g suiker
-750 g ricotta
-2 limoenen, rasp en sap
-3 eieren, gesplits
-175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
-rond bakblik of cakevorm van 22 cm

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Vet het bakblik of de cakevorm in.
Bedek de bodem met ingevet bakpapier.

3. Meng boter en suiker en spatel de ricotta, de limoenrasp en het sap erdoorheen.

4. Klop de eierdooiers één voor één door het ricottamengsel.

5. Meng het meel door het eierricottamengsel

6. Klop het eiwit half stijf en meng door het beslag

7. Giet het beslag in een cake of bakvorm en laat in 45 minuten mooi bruin en gaar worden.