blog placeholder

Voor alle moeders en vaders die wel wat tips of inspiratie kunnen gebruiken om simpel, leuke en orginele traktaties te maken voor hun kinderen.

De zoektocht naar traktaties

Als moeder van vier jongens, ben ik altijd druk op zoek naar leuke en toch ietwat liefst gezonde traktatie als ze jarig zijn. In mijn begin jaren ploeterde ik tot diep in de nacht op de meest geavanceerde traktaties om dan met pijn in mijn hart toe te kijken hoe de traktaties binnen 30 seconden werden stuk gemaakt om bij het felbegeerde kadootje of snoepje te komen.

Heel wat nachten ben ik bezig geweest met het zoeken en maken van leuke traktaties en nu kan ik mijzelf toch wel ervaringsdeskundige noemen. Voor mijn collega moeders en vaders heb ik een paar leuke traktaties en tips op een rij gezet waardoor je niet al te veel tijd kwijt bent aan het maken en zoeken naar die ene orginele traktatie.

Gezond en Gewild

Gezonde traktaties zijn verdienen de voorkeur en vooral voor de school  en ouders fijn. Vaak vinden de kinderen vanaf groep 5 gezond vooral duf…En heb je iets meer creativiteit nodig om toch nog de juiste traktatie te maken of te vinden.

Geef vanaf groep 5 kleine kadootjes met eventueel als gezond alternatief sultana erbij. Leuke traktaties maak je met tattoo plaatjes, stuiterballen en gekke pennen

Onthou: wat je ook maakt,de verpakking zegt alles. Met een traktatie In een leuke eventueel gekleurde folie met lintjes kom je al een heel eind.

leuke en orginele voorbeelden van traktaties.

Pakje sap met een grappig rietje te koop bij action of xenos je kunt er eventueel nog een tattoo of stickervel bij geven of een pakje rozijntjes.

Ook leuk en makkelijk te maken, een auto met snelweg. Ook leuk voor meisjes  met leuke roze, paarse of glitterauto's.

Pakje sap beplakken met zwart papier en paar witte strookjes papier erop zodat je een weg hebt dan plak je met plakband een klein autootje op het pakje.

Een ballonnenboom

Gekleurde ballonnen, voor oudere groepen zijn de metalic gekleurde ballonnen leuk of zilvere en zwarte ballonnen

Je hebt een grote stok nodig (evt bezemsteel) staafjes voor aan de ballonnen  of evt lintjes. Je kunt een strook papier met gaatjes plakken op de stok waar de lintjes van de boom in gaan, bijvoorbeeld van ringbandpapier. Stop stuiterballen of iets anders kleins in de ballon en dan blaas je de ballonnen op. Een stuiterbal geeft een leuk effect in een ballon. Ook hier kun je eventueel nog aan de ballon een leuke attentie of snoepje hangen.

Onzichtbare inkt

De meest gewaardeerde traktatie die mijn kinderen hebben getrakteerd was de pen met onzichtbare inkt. Op de dop zit een uv lampje die de inkt zichtbaar maakt. Een klein notiteblokje erbij in een leuke folie en je bent helemaal klaar. De pen kun je kopen op internet.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van leuke traktaties waar je kinderen mee voor de dag kunnen komen.

Binnenkort volgen er meer!

Veel succes met de traktaties