Geen zin om te koken, tijdnood of iets nodig voor onderweg wat toch vullend is? Deze koude wraps zijn een prima optie. Je kan ze van te voren maken en ze zijn erg handig wanneer je precies rond etenstijd in de trein zit.
Benodigdheden 1 persoon:
- 2 grote wraps of 3 kleintjes
- Eikenblad sla melange, of een andere gewenste slamelange
- Gerookte kipfilet bieslook/tuinkruiden
- Komkommer
- Mozzarella
- Gekookt ei
- Bosuitje
- Pijnboompitjes
- Calvè komkommer/bieslook yoghurt sla-dressing
- Kleine satéprikkers/tandenstokers
- Vershoudfolie and aluminiumfolie als je ze mee wilt nemen voor onderweg
Bereidingswijze:
Snijd de bosui in ringetjes (inclusief het groene blad), de komkommer en mozzarella in blokjes en het ei in brokjes. Verwarm vervolgens de wraps in de magnetron voor ongeveer 10 seconden op vol vermogen. Dan zijn ze beter te vouwen.
Beleg iedere wrap met ongeveer drie plakken kipfilet maar hou de randjes vrij. Vervolgens doe je op iedere wrap wat sla, komkommer, paar stukjes ei, bosui, mozzarella en een paar pijnboompitjes. Zorg ervoor dat één kan van de wrap voor 2 cm een beetje vrij blijft zodat je deze later naar binnen kunt vouwen. Als laatste knijp je wat sla-dressing over de wrap. Vouw nu de vrije kant voor 2 cm naar binnen en vervolgens de twee zijkanten naar binnen zodat ze elkaar ruim overlappen. Prik het geheel vast met een klein satéprikker door hem door de twee lagen naar binnen te prikken en een cm verder er weer uit te laten komen.
Wanneer je de wraps mee wilt nemen voor onderweg is het handig om ze eerst in vershoudfolie te verpakken en vervolgens in aluminiumfolie. Zo blijven ze vers en voorkom je nare geurtjes in je tas.