blog placeholder

Ingrediënten ;

  • 500 gram gehakt
  • 250 gram wortelen
  • 1 pak spinazie (in het diepvriesvak)
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • Een mespuntje boter
  • Kruiden (peper, zout, gehaktkruiden, pili pili, sambal)
  • gemalen kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje melk
  • 1 ei
  • Een blikje tomatenpuree

Voorbereiding ;

Vooraleerst beginnen met de oven voor te verwarmen op 180°C.

Doe de spinazie in een microgolfovenkom en zet op ontdooistand. Je kan het ook gewoon in een kookpan op het vuur laten ontdooien, maar dit duurt langer. Doe er dan ook wel olie bij !!

Zet de aardappelen op een vuurtje en laat ze gaar koken. Maak er aardappelpuree van met een beetje melk, een eitje, een beetje boter. Breng op smaak zoals je zelf wilt.

Bak de spekjes zoals je het zelf wilt. De een heeft het liever wat harder, de andere zachter. Ik vind persoonlijk tussenin een betere smaak. Doe er na de spekjes op een apart bordje of kommetje.

In dit vet kun je nu ook het gehakt beginnen te bakken. Zie wel dat het helemaal gaar gebakken is! Vooraleer dat je begint te bakken moet je wel het gehakt kruiden met de gehaktkruiden, peper, zout, pili pili, sambal. Je kan eigenlijk alle kruiden gebruiken die jezelf verkiest. Het is naar eigen smaak maar houd rekening met de mensen die mee eten.

Kuis je groenten nu. De wortelen in kleine stukjes of schijfjes snijden. De ui in hele kleine stukjes snijden.

De wortelen kan je koken op een klein vuurtje en daarna in kleine stukjes snijden. Je kan het ook andersom doen, maar als ze al gekookt zijn dan zijn ze makkelijker te versnijden. Pas wel op dat ze niet warm meer zijn! Dus eerst afspoelen onder een koude kraan!!

De uien apart bakken met een blikje tomatenpuree en de knoflook fijn gesneden of geperst.

Neem een ovenschaal, zo hoog mogelijk en vet deze in met boter.

  Bereiding ;

Neem een heel dun laagje aardappelpuree voor te beginnen en smeer deze uit over de bodem van de ovenschaal.

Hierop doe je het gehakt samen met de spekblokjes. Je kan de uien hier ook bijvoegen samen met de knoflook.

Hierover doe je nog eens een laag aardappelpuree.

Dan neem je de spinazie erbij, en roert er doorheen zodat je zeker weet dat hij volledig is gesmolten. Smeer hem over de aardappelpuree. Maar werk een beetje voorzichtig dat het niet instort want dat is niet zo een mooi uitzicht.

Hierover komt nog eens een laag aardappelpuree.

Nu komen de gekookte wortelen die je in kleine stukken hebt gesneden. Dit is eigenlijk naar keuze hoeveel je er overheen wilt.

Nog eens een laag aardappelpuree.

En dan als einde doe je er een laag gemalen kaas over. Welke maakt niet zo uit, het is gewoon zodat de aardappelen niet zouden aanbranden.

Zet het geheel in de oven een 30 tal minuutjes op 180°C. Houd het wel in het oog. De kaas moet goed gesmolten zijn en zeker niet laten verbranden!

Smakelijk !

Tips ;

  • Je kan eender welke groente gebruiken voor dit gerechtje. Zolang dat het maar lekker blijft.
  • Als je niet zo een hoge ovenschaal hebt, dan kun je de spinazie er naast serveren. Is ook een mooi zicht.
  • Dit gerechtje kan je een dag van tevoren maken, gewoon opwarmen dan.