pasta_eten

De inflatie heeft ons allemaal geraakt. Met name de prijzen in de supermarkten zijn flink toegenomen. Geen wonder dat steeds meer mensen zoekende zijn naar manieren om verder te besparen. Dat betekent natuurlijk niet dat er bespaard wordt op smaak of gezond eten. Gelukkig is lekker koken met een klein budget ook gewoon mogelijk. Een heerlijk gerecht hoeft niet veel te kosten. Maar hoe pak je dit aan?

Maak gebruik van budget recepten

Online zijn er tal van budget recepten te vinden. Recepten voor slechts één of enkele euro’s per persoon. Deze recepten zien we bijvoorbeeld vaak terug bij bekende supermarkten zoals de ALDI. Vaak zijn er ook recepten zichtbaar met de producten die deze week in de aanbieding zijn. Zo wordt het nog eenvoudiger om met producten uit de reclame te koken en geniet je van een veelzijdig en voordelig weekmenu.

Weekmenu

Het is slim om altijd eerst een weekmenu te maken. Bedenk elke week wat er gegeten gaat worden en haal vervolgens direct alle boodschappen in huis. Op die manier kun je enorm veel geld besparen. Niet alleen doordat je minder vaak naar de supermarkt hoeft en daardoor niet zo snel in de verleiding komt, maar ook doordat je zo beter overziet wat je met de producten kunt doen.

Eet je bijvoorbeeld de ene dag een stoofpot met allerlei verschillende groentes? Maar hou je altijd nog wat restjes groente over? Gooi deze dan zeker niet weg. Dat is echt weggegooid geld. Bewaar alle restjes groente die je niet gebruikt gewoon in een afsluitbare bak in de koelkast. Kijk aan het einde van de week hoeveel er nog over is en verzin hier een nieuw gerecht mee. Bijvoorbeeld een simpele groentesoep.

Pastagerechten voor twee dagen

Er zijn maar weinig mensen die exact kunnen inschatten hoeveel pasta ze nodig hebben. Van de meeste pastagerechten wordt dan ook altijd veel te veel gemaakt. Zonde om hier niets mee te doen. Als er toch al te veel gemaakt is, kun je dit eenvoudig gebruiken voor de volgende dag of invriezen voor een ander moment. Het is altijd handig om één of meerdere porties pasta in de vriezer te hebben. Bijvoorbeeld voor dagen waarop er te weinig tijd is om zelf te koken of als jullie iets eten wat een ander gezinslid niet lekker vindt. Pasta kun je nooit genoeg hebben. Bovendien kun je dit ook zo budgetproof maken als je zelf wilt.

Kook met het seizoen mee

Het is je vast wel eens opgevallen dat we in Nederland meerdere seizoensproducten kennen. Niet alleen bij groente en fruit, maar ook bij vlees en vis. Soorten die in het seizoen zijn, zijn doorgaans ook goedkoper. Het is daarom goed om je eens te verdiepen in de seizoensproducten en met de seizoenen mee te koken. Dat is niet alleen goedkoper, maar zorgt ook voor een gevarieerd menu en laat je kennismaken met nieuwe ingrediënten.