De Frittata is een typisch Italiaans recept. Het is een kruising tussen een omelet, pizza en pannenkoek. Vroeger werd het veel door arme mensen gegeten, die alle restjes van de dagen ervoor bij elkaar gooide
Ingredienten:
- 2 el olijfolie – 1 grote rode ui. – Zout, peper – 8 zongedroogde tomaatjes – 30 gr geraspte Parmezaanse kaas – 6 eieren. – 250 gr magere kwark
- schaal
- garde
- Koekenpan met anti aanbaklaag
- Spatel
- Eventueel grill
Voorbereiding:
- Snijd de rode ui in ringen – Snijd de zongedoogde tomaatjes in reepjes
- Klop de eieren los met de kwark en Parmezaanse kaas.
Bereiding:
Verhit de olie in de koekenpan en smoor de uienringen hierin langzaam gaar.
Voeg de tomaatjes toe en breng het op smaak met peper en zout.
Giet het eimengsel over de uitjes, en bak het in 5 á 10 minuten gaar.
Til hem af en toe op, zodat het vloeibare ei eronder kan lopen.
Verhit de grill en laat de bovenkant in ongeveer 5 minuten kleuren.
Heeft u geen grill, keer dan de frittata voorzichtig om en bak de onderkant in een paar minuten bruin.
Laat de frittata wat afkoelen en snijd hem daarna in punten
Tips:
Voeg evt. aan het eimengsel wat chilivlokken toe voor een pittige smaak.
Bak andere groente mee met de uitjes, zoals champignons.
Voeg wat gekookte macaroni toe aan het mengsel.