Carpaccio werd volgens de overleving bedacht door cipriani, eigenaar van de befaamde Harry’s bar in venetie, waar onder anderen Hemingway graag kwam. Cipriani vernoemde het gerecht naar de Renaissanceschilder Vittorio Carpaccio, op wiens schilderijspalet het gerecht zou hebben geleken.
Carpaccio
Ingredienten
-500 G ossenhaas
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1/2 citroen
-2 takjes bsilicum, zeer fijn gesneden
-100 G parmezaanse kaas, geschaafd
-2 stengels bleekselderij, zeer fijn gehakt
-Zout en peper
-1 eetl pijnboompitten, geroosterd
1. Rol de ossenhaas in plasticfolie en leg gedurende 4 uur in de vriezer
2. Meng de olie met het citroensap en de basilicum tot een dressing
3. Snijd de ossenhaas in flinterdunne plakjes. Dit gaat het best met een snijmachine of een vlijmscherp mes
4. Leg de plakjes op borden en besprenkel met de dressing
5. Verdeel de parmezaanse kaas en bleekselderij erover
6. Bestrooi met zout, peper en pijnboompitten.