blog placeholder

Voor de lasagne maak je 2 sauzen: de ene is spinazie a la crème (ontdooien, diepvries) en de andere maak je met ui, zalm en crème fraîche.

Voor de eerste saus neem je eenvoudig een gezinsverpakking spinazie a la crème: ontdooien op de gebruikelijke wijze.

Voor de tweede saus neem je twee grote uien, gesnipperd, een groot blikje zalm, zonder de graten en vellen natuurlijk, en 200 gram crème fraîche. De bereiding is ook weer heel eenvoudig:

1. de ui fruiten in een wok of grote koekenpan;

2. de zalm erbij en even doorwarmen;

3. de crème fraîche erbij.

Eventueel naar smaak kruiden, bijvoorbeeld met een beetje gedroogde oregano. Zout is niet nodig, want er zit al veel zout in het blikje zalm en nog meer in de spinazie a la crème.

Variant: bij de tweede saus kan je in plaats van crème fraîche ook geconcentreerde tomatenpuree nemen. Dan is het lekker een beetje gedroogde salie toe te voegen.

Nu de lasagne bereiden op de gebruikelijke wijze: lasagne-bladen (liefst volkoren) afwisselen met de twee sauzen. Let goed op dat de bladen helemaal door de saus bedekt worden en elkaar niet raken, ze worden anders niet gaar.

Op de bovenkant is het lekker een laagje Gouda-kaas te leggen, er ontstaat een heerlijk korstje! Het korstje wordt mooi bruin als je er klontjes boter op legt.

35 minuten in de oven – de temperatuur staat op de verpakking van de lasagne-bladen vermeld.

Veel plezier en smullen maar!

Het KookIdee