blog placeholder

Voor mensen die elke keer iets nieuws willen proberen is hier een recept wat het proberen waard is. Je kan altijd ingredienten veranderen of toevoegen om het nog meer naar je eigen zin te maken. Dit is een recept waar al veel mensen blij mee zijn gemaakt.

Recept Lasagne met zalm en witlof

Bereidingstijd: +/- 20 minuten bereidingstijd en +/- 30 minuten oventijd

Ingredienten/benodigdheden voor 4 personen:

 

Lasagnebladen

4 stronken witlof

400 gram gerookte zalm (snippers)

peper en zout

geraspte kaas

olie of boter

eventueel italiaanse kruiden

Ovenschaal

Oven

 

Bereiding:

 

Oven voorverwarmen op 200°C

De witlof wassen en in reepjes snijden (het ‘kontje’ eraf snijden)

De witlof +/- 2 minuten koken, daarna afgieten

De zalm in stukjes snijden

De zalm bij de witlof toevoegen en op smaak brengen met peper en zout

Ovenschaal invetten met de olie of boter

Dan begin je met laagjes maken, start met mensel van witlof en zalm met daarop lasagnebladen

Eindig met het mengsel en strooi daarover geraspte kaas

Je kunt eventueel nog wat italiaanse kruiden over de geraspte kaas strooien

Stop de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar

 

Eet smakelijk!