Voor mensen die elke keer iets nieuws willen proberen is hier een recept wat het proberen waard is. Je kan altijd ingredienten veranderen of toevoegen om het nog meer naar je eigen zin te maken. Dit is een recept waar al veel mensen blij mee zijn gemaakt.
Recept Lasagne met zalm en witlof
Bereidingstijd: +/- 20 minuten bereidingstijd en +/- 30 minuten oventijd
Ingredienten/benodigdheden voor 4 personen:
Lasagnebladen
4 stronken witlof
400 gram gerookte zalm (snippers)
peper en zout
geraspte kaas
olie of boter
eventueel italiaanse kruiden
Ovenschaal
Oven
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C
De witlof wassen en in reepjes snijden (het ‘kontje’ eraf snijden)
De witlof +/- 2 minuten koken, daarna afgieten
De zalm in stukjes snijden
De zalm bij de witlof toevoegen en op smaak brengen met peper en zout
Ovenschaal invetten met de olie of boter
Dan begin je met laagjes maken, start met mensel van witlof en zalm met daarop lasagnebladen
Eindig met het mengsel en strooi daarover geraspte kaas
Je kunt eventueel nog wat italiaanse kruiden over de geraspte kaas strooien
Stop de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar
Eet smakelijk!