Lamsspiesjes, voor 4 personen, gemaakt van lamsgehakt, eenvoudig te maken, snel klaar en ideaal als voorgerecht of als bijgerecht. Vooral van de (grill)plaat of barbecue, een lekker, verantwoord en gezond hapje.
Nodig:
houten of metalen saté prikkers
grill / grillplaat / barbecue / koekenpan
kom of bak om het gehaktmengsel te roeren
Ingrediënten
350 gram lamsgehakt
4 takjes verse koriander (ketoembar) (Toko)
4 teentjes knoflook
1 ui
1 rode of groene spaanse peper
stukje gemberwortel van 2 cm (Toko)
peper en eventueel zout
Bereiding:
Snijd of hak de koriander, knoflook en ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit het pepertje en schil de gemberwortel en snijd deze dan ook in kleine stukjes en meng het met de rest.
Meng het gehakt met de kruiden, roer dit goed door elkaar en verdeel het over gelijke niet al te grote porties. Maak er een soort worstjes van en steek door ieder ‘worstje’ een saté prikker.
Leg de satéprikkers op een voorverwarmde grill of grillplaat of barbecue of koekenpan en draai ze regelmatig om totdat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Tip:
Deze spiesjes zijn goed te combineren met een lekkere fruit of tomatensalade en/of tzaziki-saus. (deze recepten zijn ook te vinden op Foobie)
Een frisse, fruitige rosé of een frisse witte Muskatwijn past hier prima bij.
* In plaats van lamsgehakt is het natuurlijk ook mogelijk om half om half gehakt of rundergehakt te nemen, bij kipgehakt mag de kerrie niet ontbreken omdat kip veel zachter van smaak is dan ‘gewoon’ gehakt.