blog placeholder

Lamsrollade met appel, een zeer verfrissend gerechtje.

Voor 8 tot 10 personen:

– 800 g dun uitgesneden lamslap
– een halve citroen
– 400 g appels (goudrenetten)
– 30 g suiker
– kruidnagelpoeder
– 2 gepelde knoflookteentjes
– knoflookpoeder
– gemberpoeder
– peper
– zout
– 100 g boter
– een halve liter cider of appelsap
– 2 blokjes bouillon
– 2 eetlepels aardappelmeel
– aroma

Laat de lamslap door de slager zo plat als mogelijk slaan.

Knijp het citroensap uit over het lamsvlees.

Was, droog en schil de appelen, snij ze daarna in dunne schijfjes en leg ze op het vlees. Bestrooi het geheel met kruidnagelpoeder.

Nadat de knoflook in dunneplakjes is gesneden, leg je deze op de appel en strooi er daarna nog wat extra knoflookpoeder over.

Rol het vlees dan zodanig op dat de appel niet meer te zien is en bind de lamslap met een touw tot een rollade. Bestrooi deze rijkelijk met gemberpoeder, zout en peper.

Het vlees laat je in de helft van de boter dichtschroeien, daarna voeg je de rest van de boter toe om de rollade mooi bruin te laten worden.

Als het braadvet te donker dreigt te worden, giet je langst de rand van de pan er wat cider bij. Keer het vlees regelmatig om.
Leg het deksel op de pan, verminder het vuur en laat het vlees nog gedurende 30 minuten stoven.

Na een 30-tal minuten neem je de rollade uit de pan. Vul de jus met kokend water aan tot een 8 dl, voeg er de bouillonblokjes aan toe.

Roer het aardappelmeel met wat water aan tot een glad en egaal papje, bind daarmee de jjus en breng deze dan op smaak met aroma, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, zout en peper.

Het vlees in plakken snijden en ze bv. opdienen met aardappelpuree en worteltjes. Overheerlijk!!!