blog placeholder

Abbachio arrosto ‘lamsrib met rozemarijn en ansjovis’ is een heerlijk Italiaans stuk vlees dat leuk en makkelijk te maken is. Bon appetit!

baci, baci, baci! Het is zeker één van de eerste woorden die je in Italie leert: baci, kus. Italianen houden nu eenmaal van kussen. En van hun zoete baci perugina. Deze beroemde chocolaatjes met hazelnoten bevatten altijd een romantisch gedichtje met teksten als ‘il bacio è un duetto a bocca chiusa’ (‘De kus is een duet zonder woorden’)

Abbachio arrosto
Lamsrib met rozemaijn en ansjovis

ingredienten

-500 g lamsrib
-8 takjes rozemarijn, naaldjes kleingehakt
-8 ansjovisfilets, in kleine stukjes
-4 tenen knoflook, uit de pers
-1 eetl zwarte olijven, fijngesneden
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Verwijder – indien gewenst – het vet van de lamsrib en maak diepe inkepingen in het vlees.

3. Meng de rozemarijn, ansjovis, knoflook en olijven en wrijf dit mengsel in de inkepingen

4. Smeer het vlees in met olijfolie en lef in een ovenschaal. Bak mooi rosé in ongeveer 20 minuten.