Lamskoteletjes op een zeer eigenwijze manier bereid in honing-tijmsaus, beetje zoet-pittig en binnen 20 minuten op tafel. Iets speciaals voor een speciale gelegenheid.
Nodig:
1 kommetje
scherp mesje
snijplank
knoflookpers
koekenpan met anti-aanbaklaag
steelpannetje
Ingrediënten:
2 dubbele of 4 halve lamskoteletjes
1 sjalotje of rode ui
4 eetlepels (olijf) olie
1 eetlepel (Maggi) vloeibare bouillon tuinkruiden
peper (naar smaak)
1 teentje knoflook
2 eetlepels boter
1 eetlepel verse tijm
2 theelepels dunne honing
Bereiding:
Snij het schoongemaakte uitje in stukjes en pers de knoflook uit. Roer in het kommetje twee eetlepels olie, de uitgeperste knoflook, 1 kneepje vloeibare bouillon en wat peper door elkaar en bestrijk de koteletjes met dit mengsel en laat het even intrekken.
Verwarm de boter in het steelpannetje en bak de uistukjes glazig, maar laat ze niet bruin worden. Roer de tijm en honing erdoor en voeg 250 cc water erbij plus 1 kneepje vloeibare bouillon. Laat de saus op een zacht vuurtje iets inkoken. (dikker worden)
Bestrooi de koteletjes met wat peper en bak ze in een goed voorverhitte pan met anti-aanbaklaag in een beetje olijfolie aan beide zijden bruin.
Tip:
Peultjes, aardappelenpuree past hier prima bij, evenals tzatziki-saus (Griekse saus, ook te vinden op de Foobie-site voor het zelf maken ervan, kant en klaar kopen bij de supermarkt kan ook)