blog placeholder

Dit artikel geeft de bereidingswijze weer van de ouderwetse kruutmoes. Een gezond en heel voedzaam gerecht, welke met name werd gegeten op het platteland. Echt de moeite waard!

De ingredienten en bereidingswijze van de ouderwetse kruutmoes.

 

Ingredienten

1 zak         gort

250 gram   grote rozijnen

250 gram   kleine rozijnen

250 gram   dobbelsteentjes spek

250 gram    stroop

2 liter         karnemelk

1 takje       kervel              

1               worst

 

Bereiding

Stap 1;      De rozijnen en gort 1 nacht in ruim water laten weken

Stap 2;      Volgende dag bovenstaande koken

Stap 3;      Spek en de kervel erbij doen en mee laten koken

Stap 4;      Worst erbij, ook mee laten koken (tot er bijna geen water meer in de pan zit)

Stap 5;      Ten slotte de karnemelk erbij en goed warm maken.

Stap 6;      Eet smakelijk!