blog placeholder

Wie van koken houdt en van reizen vindt het dé ultieme vakantie, koken in een liefst zonnig sfeertje met produkten van de streek in combinatie met mooie dagtochten en excursies.

Kookworkshop
Een kookworkshop kent inmiddels iedereen. Een kleine of iets grotere groep mensen kookt onder leiding van een of meerdere koks in kleine groepjes allerlei heerlijkheden, waarna gezamenlijk wordt genoten van al het bereide lekkers. Leuk om te doen, leerzaam en gezellig, want meestal zijn alle kookgekken reuze leuke mensen.

Kookreizen
Een kookreis is eigenlijk een aaneengeschakelde periode van dagelijkse kookworkshops, variërend van een weekend tot een week, vaak in een inspirerende omgeving zoals de Provence, Toscane of Andalusië. De dagen worden besteed aan allerlei excursies die altijd te maken hebben met lekker eten en/of drinken. Er zijn wijnproeverijen, rondleidingen over wijngaarden, olijfgaarden en fruitboomgaarden. Er wordt een bezoek gebracht aan de plaatselijke (boeren)markt, gesnuffeld, geproefd en uitgeprobeerd. Soms wordt er met een plaatselijke visser verse vis gevangen of truffel gezocht met een plaatselijke boer, paddestoelen geplukt met een kenner uit de streek of geiten gemolken voor een echte superverse geitenkaas. Een kookreis is een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten in een mooi landschap met meestal ook nog mooi weer. Voor iemand die van koken houdt en van lekker eten, maar ook van reizen en cultuur dé ideale vakantie.

Waar te vinden?
Kijk eens op internet bij ‘kookreizen’ of op bijvoorbeeld de website van Keizer Culinair, Werelds Koken of vele andere aanbieders. Ook in veel reistijdschriften staan allerlei aanbiedingen op dit gebied. Laat je inspireren door je liefde voor koken en maak er een onvergetelijke reis van.