blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke konijn alla ligure op tafel staan, tip serveer er rode kool en gekookte aardappelen bij. Bon appetit!

Er zijn goede redenen – zeker als er gasten komen, om het konijn en een deel van het garnituur (een dag) van te voren te bereiden: Het konijn wordt er lekkerder door en ….. op de dag van het diner – is er minder vaat en zijn er meer pannen beschikbaar. Bovendien kan er minder fout gaan zodat ook de kok relaxed aan het diner kan beginnen. 

Konijn alla ligure

Ingredienten

-8 konijnfilets (à 60 g) opgerold en vastgezet met een satéprikker
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-1 sjalotje, gesnipperd
-1 takje tijm
-200 ml witte wijn
-2 eetl zwarte olijven
-1 eetl pijnboompitjes
-1/2 bosje basilicum, grof gehakt

1. Verhit de olie in pan en bak de konijnfilets in 3 minuten rondom bruin

2. Voeg de knoflook, het sjalotje en de tijm toe en bak een minuut mee

3. Giet de wijn erbij. Voeg, zodra de wijn tot de helft is ingekookt, de olijven, pijnboompitjes en basilicum toe en laat alles al roerend nog een minuut doorverwarmen.

Serveertip
konijn met rode kool en gekookte aardappelen.