blog placeholder

Na een goede maaltijd serveren we allemaal graag een lekkere koffie. Met de feestdagen in het verschiet willen we ook onze koffie 'feestelijk' opdienen.

Hieronder 3 verschillende en eenvoudige bereidingen van koffie, maar waarmee je toch heel verrassend kan scoren bij je gasten.

Irish koffie

Ingrediënten:

– Sterke koffie
– 1/8 liter slagroom
– 4 borrelglazen Ierse Whiskey (Jameson Whiskey of Bushmills Whiskey)

Nadat je eerst 4 vuurvaste glazen hebt opgewarmd, schenk je daarin de wiskey.

Roer er dan de suiker door, vul dan aan met hete koffie tot ongeveer2 cmonder de rand van het glas.

Dan alles goed door elkaar roeren.

Over de bolle kant van een theelepel, giet je de goedgekoelde en lobbig geklopte slagroom op de koffie.

Irish koffie


Koffie Brûlot

Ingrediënten:

– 6 dl sterke koffie
– 3 klontjes suiker
– 4 volledig kruidnagels

– 2 kaneelstokjes
– 1 sinaasappel
– slagroom
– 1/8 liter Cognac neem hiervoor best een goede Franse Cognac

Je schilt de sinaasappel in één fijn dun schilletje.

Dit doe je in de een pan samen met de kruidnagels, kaneel en de suiker.

Hierover giet je de Cognac, je verwarmt alles en steekt het mengsel aan.

Over de brandende Cognac, schenk je de koffie, welke je over 4 tot 6 kopjes kan verdelen.

Verfraai met wat slagroom of u kan hem er ook apart bij serveren.

Koffie Brûlot

 
Borgia koffie

Ingrediënten:

– Expresso koffie
– warme chocolade melk
– slagroom
– fijn geraspte sinaasappelschil

Neem gelijke hoeveelheden warme chocolade melk en Expresso koffie en meng deze onder elkaar. Bovenop spuit je een wolkje slagroom en strooi daarover de fijn geraspte sinaasappelschil.

Borgia koffie