blog placeholder

Je hebt honger, nee toch meer lekkere trek. Je vind soep lekker en hebt niet zo veel tijd of niet zoveel zin om lang in de keuken te staan. Gebruik dan dit recept!

 

kippensoep
Ingredienten:
– 2 kippenpoten of 2 kipfilets
– 2 blokjes kippenboullion
– 2 tot 3 wortels
– 1 1/2 tot 2 liter water
– Peterselie (vers)
– 1 prei
– 1 ui
– Peper & zout

 

Bereiding:

– Vul een pan mett 1 1/2 tot 2 liter waer en breng het aan de kook. Brokkel de blokjes kippenboullion boven de pan fijn.
– Snij als je kipfilet gebruikt de filet in 3 stukken (zo wordt het sneller gaar) en doe ze in de pan met kokend water. Laat het ongeveer 20 minuten koken. De kip moet gaar zijn.
– Haal de kip eruit met een vork. En doe het in een bakje. Pluis de kip in dunne reepjes. Doe dit in een schoon tweede bakje.
– Zet het vuur van de kippenboullion wat lager. Als je klaar bent met de kip  doe je deze weer terug in de pan. Samen met de gesneden groenten.
– Laat de soep doorkoken op middel/laag vuur.
– Naar smaak peper en zout toevoeggen, let wel op door de boullionblokjes is de soep al wat gezout.

Samen met een geroosterd broodje of stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter (zie mijn recept) is de soep een prima lunch.

Eet smakelijk en veel kookplezier!