blog placeholder

Een recept met kip en mango in zoetzure saus opgedient met rijst. erg lekker en makkelijk om te serveren

                               kip met mango in zoetzure saus

 

benodigdheden voor 4 personen

2 stukken kipfilet ( vrijmaken van onregelmatigheden )

1 mango ( rijp )

100 gr tauge

200 gr prei of 200 gr chineese kool

2 teentjes knoflook ( uitgeperst )

1 tl maizena

1 el tomatenpuree ( eventueel ketchup )

1 el witte wijnazijn

2 el honing

150 ml mangosap

olie voor de wok olijfolie of zonnebloemolie

 

voorbereiding

Voor u begint met koken is het van belang en handig om de ingredienten

te wassen en te snijden. U wilt natuurlijk niet het risico lopen dat tijdens het

wokken/bakken u er achter komt dat iets nog niet klaar is. U loopt dan ook

het risico dat iets te gaar word en niet meer lekker smaakt of zelfs aanbrand

ook niet wat u wilt. Even de kip van schoonmaken en dan zoveel mogelijk in

gelijke stukjes snijden, zo zorgt u ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar word.

Groente in stukjes snijden niet te groot, en dan even spoelen onder de

kraan om vuil te verwijderen. De mango even van zijn jasje ontdoen en in

kleine plakjes snijden.

Tijd om de saus voor te bereiden. De mangosap en de witte wijnazijn in een

kom en even door elkaar roeren, nu kunt u de honing en de tomatenpuree

of eventueel ketchup erbij doen. opnieuw alles goed door elkaar roeren

en tijdens het roeren de maizena toevoegen. Alles even goed blijven roeren

tot een mooie egale saus. U bent klaar met het voorbereiden, tijd om te gaan

wokken/bakken

 

wokken / roerbakken

De wok op het vuur, zodra de wok warm/ heet word de de olie erin

en laat deze warm worden tot u de olie ziet bewegen. Dan is de het warm

genoeg om te gaan wokken, tevroeg het vlees in de pan dan schroeit het

vlees niet snel genoeg dicht en verliest u de smaken en kan het vlees sneller

uitdrogen.

Doe de kip erin en bak deze al roerende door tot ze gaar is een paar minuten

is voldoende. Dan kunt u de groente, tauge de geperste knoflook en de

gesneden mango erbij doen, en dit nog eens 2 a 3 minuten al roerende

wokken/bakken. Nu is het tijd voor de saus. Zodra u ziet dat de saus wat

dikker word is deze klaar. niet tedik laten worden dat zou jammer zijn van uw

gerecht. U kunt dit eventueel serveren met rijst.

 

eet smakelijk