Een recept met kip en mango in zoetzure saus opgedient met rijst. erg lekker en makkelijk om te serveren
kip met mango in zoetzure saus
benodigdheden voor 4 personen
2 stukken kipfilet ( vrijmaken van onregelmatigheden )
1 mango ( rijp )
100 gr tauge
200 gr prei of 200 gr chineese kool
2 teentjes knoflook ( uitgeperst )
1 tl maizena
1 el tomatenpuree ( eventueel ketchup )
1 el witte wijnazijn
2 el honing
150 ml mangosap
olie voor de wok olijfolie of zonnebloemolie
voorbereiding
Voor u begint met koken is het van belang en handig om de ingredienten
te wassen en te snijden. U wilt natuurlijk niet het risico lopen dat tijdens het
wokken/bakken u er achter komt dat iets nog niet klaar is. U loopt dan ook
het risico dat iets te gaar word en niet meer lekker smaakt of zelfs aanbrand
ook niet wat u wilt. Even de kip van schoonmaken en dan zoveel mogelijk in
gelijke stukjes snijden, zo zorgt u ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar word.
Groente in stukjes snijden niet te groot, en dan even spoelen onder de
kraan om vuil te verwijderen. De mango even van zijn jasje ontdoen en in
kleine plakjes snijden.
Tijd om de saus voor te bereiden. De mangosap en de witte wijnazijn in een
kom en even door elkaar roeren, nu kunt u de honing en de tomatenpuree
of eventueel ketchup erbij doen. opnieuw alles goed door elkaar roeren
en tijdens het roeren de maizena toevoegen. Alles even goed blijven roeren
tot een mooie egale saus. U bent klaar met het voorbereiden, tijd om te gaan
wokken/bakken
wokken / roerbakken
De wok op het vuur, zodra de wok warm/ heet word de de olie erin
en laat deze warm worden tot u de olie ziet bewegen. Dan is de het warm
genoeg om te gaan wokken, tevroeg het vlees in de pan dan schroeit het
vlees niet snel genoeg dicht en verliest u de smaken en kan het vlees sneller
uitdrogen.
Doe de kip erin en bak deze al roerende door tot ze gaar is een paar minuten
is voldoende. Dan kunt u de groente, tauge de geperste knoflook en de
gesneden mango erbij doen, en dit nog eens 2 a 3 minuten al roerende
wokken/bakken. Nu is het tijd voor de saus. Zodra u ziet dat de saus wat
dikker word is deze klaar. niet tedik laten worden dat zou jammer zijn van uw
gerecht. U kunt dit eventueel serveren met rijst.
eet smakelijk