Geen zin of tijd om te koken? Dan is kip in bladerdeeg met groene pesto misschien wel iets voor u!
Wat u nodig heeft (voor 4 personen):
– Kipfilet (2 stuks).
– 80 gr. groene pesto.
– 25 gr. pijnboompitten
– 4 plakjes bladerdeeg.
– 100 gr geraspte belegen kaas.
– 1 ei.
– (optioneel) 1 eetlepel sesamzaadjes.
– Peper en paprikapoeder voor de smaak.
Verwarm de oven op 175 °C (hetelucht) of 200 C° (elektrisch).
Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes (blokjes van circa 1-2 cm).
2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
3. Bak de kipfilet en breng deze op smaak met de peper en paprikapoeder. Bak op het laatst de pijnboompitten mee.
4. Besmeer de plakjes bladerdeeg met de pesto.
5. Schep met een lepel de kip en pijnboompitten op het bladerdeeg.
6. Vouw het gevulde bladerdeeg dubbel als een appelflap, besmeer de flap met ei zodat deze in de oven mooi bruin wordt.
7. Strooi de geraspte kaas en sesamzaadjes over de flapjes.
8. Leg de flapjes op bakpapier of in een ingevette bakplaat en plaats het in de oven, na ca. 10 minuten zijn ze klaar, dit ziet u aan de bruining van de flapjes en de gesmolten kaas.
Eet smakelijk!