Zoals iedereen weet is kip echt het “meest veelzijdige stukje vlees”. Daarom is het leuk om altijd weer iets nieuws uit te proberen om te zien dat het werkelijk veelzijdig is en dat het elke keer anders smaakt.
Dit recept kan worden gemaakt en worden ingevroren, maar aangezien het een snel en makkelijk recept is kan dit ook op drukke dagen worden klaargemaakt.
Deze kip is lekker met aardappels, rijst, maar mijn eigen favoriet is couscous. Het voordeel van de rijst en couscous dat deze de overheerlijke saus kunnen opnemen i.t.t de aardappels.
Veel succes en natuurlijk eet smakelijk!
Ingrediënten
Kip
Zout
Vetgemalen peper
Geschaafde amandel
50 gr bloem
1 ei
10 el milde honing
1 tl gedroogde thijm
3 el rode wijnazijn
10 el kipbouillon
1 tl maïzena
De kip klaarmaken:
Bestrooi de kip met peper en zout.Doe er bloem op. Haal de kip door het ei en rol het in de amandelen. Leg de kip nu in een pan met een laagje olie en laat het nu op een laag vuur branden.
De Saus:
Meng de honing met de thijm en breng dit samen op een hoog vuur aan de kook. Zet het vuur daarna lager.Laat het koken tot het iets is gekarameliseerd (ongv 2 min.). Roer dan de wijn en de kipbouillon er door heen. Laat dit mengsel nu 5 min. doorpruttelen met roeren. Roer in een aparte kom de maïzena met wat heet water, totdat het dik is en voeg dat dan bij de saus.