Een heerlijk kip kerrie gerecht met rijst. Dit gerecht is door mijn zelf in het leven geroepen. Het is makkelijk te maken voor iedereen.
Kip Kerrie met rijst.
Nodig:
Hapjes pan met deksel en een pollepel.
Ingrediënten:
- Olijf olie
- 400 gr kipfilet
- 5 aardappels
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400 gr prei
- 200 gr sperziebonen
- 4 eieren
- 500 gr rijst
- kerrie poeder
- 2 teenjes knoflook
- zout
Bereiding:
Kook de aardappels zo als je gewent bent. Snij de kipfilet in kleine stukjes doe ze in een kom en bestrooi die met de kerri poeder roe goed om en zet het daarna in de koelkast. Snij alle groente in kleine stukjes. Behalve de sperziebonen. Kook de eieren zo als je gewent bent.
Doe ongeveer 5 eetlepels olijf olie in de hapjes pan. Laat deze goed heet worden, doe dan de kipfilet er in. Af en toe met de pollepel even omroeren, gooie de knoflook erbij. Laat dit gaar worden in een paar minuten op laag vuur. Doe dan beetje voor beetje de groente er bij af en toe onroeren. Behalve de sperziebonen. Doe hier bij de kerrie poeder na smaak, hou je van heet doe dan veel kerrie poeder. Laat dit op laag vuur staan tot de groente gaar is. Doe de sperziebonen er bij, roer af en toe om. De sperziebonen hoeven niet helemaal gaar te zijn. Doe de gekookte aardappels erbij, voeg er nog wat kerrie poeder bij en wat zout. Laat dit 15 min sudderen op laag vuur. Doe dan de gekookte eieren bij. Roer af en toe om op laag vuur.
Kook de rijst zoals het op de verpakking staat.
Eet smakelijk.