blog placeholder

Dit eigenaardige recept is makkelijk en snel klaar te maken. Het is daarom ook geschikt voor dagen wanneer u weinig tijd heeft en toch iets lekkers wilt.

Het recept

Voor 4 personen.

Benodigdheden:

  1. 400 gram kipfilet
  2. Rijst
  3. 250 gram champignons
  4. 1 grote ui
  5. 1 blikje/zakje Champignonsoep
  6. 1 pakje boursin
  7. Grote pan
  8. Pan om rijst in te koken

Zet het in elkaar:

Zet water op in een pan en wacht tot het kookt. Wanneer het kookt voeg dan de rijst toe en laat deze 10 minuten (dit verschilt per rijst kijk goed op de verpakking voor de kooktijd van deze rijst) koken eventueel naar smaak zout toevoegen.

U snijdt de kipfilet in blokjes en bakt deze bruin in de grote pan. Vervolgens snijdt u de ui en bakt deze ook. Daarna snijdt u de champignons en voegt deze aan de ui toe. Hierbij voegt u de champignonsoep en laat het sudderen tot de kip gaar is. Voeg dan de boursin toe en roer totdat het er helemaal doorheen is.

Wanneer de rijst klaar is kunt u hem afgieten en na laten garen.

Opdienen terwijl het nog warm is.

Variaties:

Ook lekker met pasta. Voor een wat pittigere smaak kerry toevoegen terwijl u de kip bakt.