Weer een lekker recept. Dit keer een simpel, maar lekker recept met ketjap sate!
Voor een simpele maar toch erg lekkere maaltijd hoef je niet veel tijd te hebben. Dit recept is een makkelijk recept, voor beginners maar ook voor gevorderden een erg goede maaltijd. Succes en eetsmakelijk!
Wat heb je nodig?
- 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden (of zelf snijden)
- 50 ml ketjap rode peper (fles 300 ml)
- 300 gram witte rijst
- 1 spitskool
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 50 gram pinda's gezouten, grof gehakt
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Verder:
- Satestokjes
In 12 stappen en binnen 25 minuten klaar
Voor vier mensen een gerecht koken in 25 minuten en 12 stappen? Dat kan! Hieronder staat het stappenplan voor hoe je binnen 12 stappen (en dus 25 minuten) een heerlijke maaltijd op tafel hebt. Vanzelfsprekend zijn de bovengenoemde hoeveelheden dus ook voor vier personen
De eerste stap is de kip in een schaal doen en meng de ketjap erdoor. Vervolgens laat je dit 15 min. marineren. De derde stap is de kip aan de satéprikkers rijgen en nog 10 min. laten marineren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hierna halveer je de kool in de lengte, verwijder je de harde kern en snijd je de helften in reepjes. Stap zes is 2 eetlepels olie in een wok verhitten en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak deze 8 minuten en breng het op smaak met wat peper en zout. Stap negen is: verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer de sate halverwege om. Verdeel daarna de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. De laatste stap is het bestrooien van het gerecht met de pinda's en uitjes.
Eetsmakelijk!