blog placeholder

Deze vis met de geconfituurde rode ui en de milde smaak van camembert laat het water uit uw mond lopen

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Ingredienten:

10 mootjes keizerbaars

peper en zout

bloem

1 dl azijn

80 gr. Suiker

2 rode uien

10 plakjes camembert

Bereidingswijze:

Breng de azijn met de suiker aan de kook. Maak de uien schoon en snijdt deze in blokjes van ca. 1 cm. Voeg deze bij de azijn/suiker en kook het mengsel zolang in totdat er nagenoeg geen vocht meer opzit.

Dep de keizerbaars droog en verdeel een weinig peper en zout erover.

TIP!! Verwarm een scheutje olie met boter in een koekenpan. Schep de bloem in een bakje. Bak de vis per 5 stuks. Haal de vis die je wilt bakken door de bloem en gelijk in de pan. De rest van de vis nog niet bloemen!!

Leg de gebakken keizerbaars op een bakplaat en laat deze iets afkoelen. Verdeel de uienconfiture erover.

Afwerking:

Zet de keizerbaars gedurende enkele minuten in de oven op 190 graden.

Vervolgens uit de oven halen en de camembert erover verdelen. Zet de vis gedurende 1 minuut terug in de oven.

 

Serveer hierbij de risotto van knolselderij en wortel.