blog placeholder

Heerlijke kalkoen met gorgonzola en parmaham. Verras uw vrienden met deze Italiaanse gerecht! bon appetit!

De beste manier om een kalkoen te laten ontdooien is in de koelkast. Hou een dag aan voor elke 2,25 kilo kalkoen. Een snellere manier om een kalkoen te laten ontdooien is in een koudwaterbad. Dit neemt ongeveer 30 minuten per 450 gram. Het water moet blijven stromen uit de kraan, of regelmatig ververst worden, om bevriezing tegen te gaan. Je kunt ook een combinatie van deze twee methodes gebruiken. Ontdooi een kalkoen nooit op kamertemperatuur.

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Ingredienten

-4 Kalkoenfilets (à 150 g) platgeslagen
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 sjalotje, gesnipperd
-200 g spinazie
-4 eetl gorfonzola, verkruimeld
-100 g walnoten, fijngehakt
-4 plakken parmaham

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Verhit de olie in een pan en roerbak het sjalotje samen met de spinazie een minuut

3. Verdeel het spinaziemengsel over de kalkoen en bestrooi met gorgonzola en walnoten

4. Rol de filets op en draai de parmaham eromheen

5. Leg in een ovenschaal en laat in 10 minuten gaar en bruin worden.