Verras uw vrienden en familie met deze heerlijke Italiaans gerecht! Leuk en makkelijk om te maken! Bon appetit!
Vitello tonnato
Ingrienten
-500 G kalfsvlees
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, in stukken
-1 wortel, in stukken
-1 stengel bleekselderij, in stukken
-1 takje rozemarijn
-0.5 L kippenbouillon
Voor de saus:
-1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
-2 eierdooiers
-3 eetl witte wijnazijn
-4 ansjovisfilets
-4 eetl kappertjes
-1 theel zout
-100 ml olijfolie extra vierge
1. Verwarm de oven voor op 150°C
2. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de uit, wortel, bleekselderij en rozemarijn
3. Blus af met de bouillon en doe het vlees erbij. Schep alles in een ovenschaal en zet 30 min in de oven.
4. Haal het vlees uit de schaal en laat afkoelen, bewaar het vocht.
5. Rol het vlees in aluminiumfolie en zet gedurende 4 uur in de koelkast.
6. Meng voor de saus, in een keukenmachine of met een staafmixer, de tonijn, eierdooiersm azijn, ansjovis, kappertjes, zout en 300 ml van het kookvocht en giet de olie er langzaam bij
7. Wrijf de saus al roerend door een zeef
8. Snijd het vlees in heel dunne plakjes. Giet de saus erover of serveer apart.