U kan met dit recept alle kanten uit.
Gebruik eens ander fruit of andere koekjes, of voeg een lepel gelei naar keuze toe.
Kaastaart
Benodigdheden:
400 gram volle verse kaas
400 gram volle room
200 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
8 gelatineblaadjes
1 blikje ingemaakt fruit(ca. 227 Gr) > druifjes,ananas,perzikjes…
1 pakje boudoirs (vingerkoekjes)
1 springvorm
Week de gelatine gedurende 5 à 10 minuten in koud water. Verwarm het sap van het fruit met de suiker en los de gelatine erin op. Roer goed tot de gelatine volledig opgelost is. Laat het even afkoelen. Klop ondertussen de room met de vanillesuiker stijf. Meng de verse kaas erdoor en klop nog even op.
Giet het gelatinemengsel eronder en klop met de mixer nog eens op. Giet een bodempje van het mengsel in de springvorm. Beleg met de boudoirs en giet dan zachtjes de helft van het ovegebleven mengsel erover. Leg dan de stukjes fruit en overgiet met de rest van het mengsel.
Strijk de bovenkant glad en laat minimum vijf uur rusten in de koelkast.
Let op! Gebruik nooit verse ananas of kiwi, dat laat het gerecht schiften.
Veel plezier met het maken en het opeten van je kaastaart.