blog placeholder

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood, een hele andere manier van kaasfondue eten. Kinderen vinden dit gerecht érg lekker, zo kunnen ze de verschillende groentes eens uitproberen tijdens een ongedwongen en gezellige maaltijd of bij een kinderfeestje.

Nodig:

scherp mes en snijplank

kleine schaaltjes voor de groenten (elke soort apart)

fondue-pan of andere pan voor de kaasfondue

knoflookpers

pollepel

fondueprikkers, of kleine barbecuepennen

Ingrediënten:

1 witte bloemkool

3 paprika’s in verschillende kleuren

150 gram broccoli

150 gram bleekselderij

2 pakken kant en klare kaasfondue (elke supermarkt verkoopt dit, ook de goedkopere winkels)

3 teentjes knoflook

1 theelepeltje koriander poeder (ketoembar)

1 theelepltje nootmuskaatpoeder

stokbrood / ciabattabrood / pistoletjes

Bereiding:

Maak de groenten schoon, snijd ze in kleine stukjes en verdeel ze over de schalen.

Verwarm op een heel laag pitje de kant en klare kaasfondue, roer steeds met de pollepel zodat het een smeuïge massa wordt.

Pers de knoflook uit en voeg dat bij het kaasmengsel, evenals de nootmuskaat en de koriander, goed roeren.

Snijd het brood in plakjes of stukjes en zet alles op tafel

Tip:

Bloemkool heeft ook een groene en paarse variatie, leuk om te combineren.

Komkommer, cherrytomaatjes en worteltjes zijn ook prima te gebruiken.

Zelf de broodjes afbakken maakt wel dat ze érg vers op tafel komen, wat het allemaal nóg lekkerder maakt.

* extra: is deze kaasfondue voor een (kinder) feest(je)? vraag dan eens aan de jarige of hij / zij nog ideeën heeft, deze betrokkenheid wordt vaak érg op prijs gesteld.