blog placeholder

Hieronder volgt het recept voor een overheerlijke penne uit de oven.

(4 a5 personen)

 

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets (ong. 500 gr.)
  • 1 pak achterham (150 gr.)
  • 1 pak salami
  • 1 ui   
  • 1 pot pastasaus met groene en zwarte olijven of een pakje met gecrushte tomaten
  • Gesneden groene en zwarte olijven
  • 1 pak Penne van500 gram(kan ook volkoren penne)
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • Pesto rode- en groene
  • peper
  • Oregano
  • Tomatenketchup
  • Melk

 

Bereidingswijze voor uit de oven:

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta en giet hem af.
  • Snij de salami, ham en ui in fijne stukjes.
  • Snij de kip in kleine stukjes en bak deze, bak daarna de ui.
  • Doe de pastasaus in een pan, met daarbij een zakje geraspte oude kaas, salami, ham, kip, ui en ongeveer 2 eetlepels met de gesneden olijven.
  • Verwarm de oven op een vrij hoge temperatuur (225 graden)
  • Voeg de kruiden toe:1 a2 flinke eierlepels rode en groene pesto en oregano en flink wat peper.
  • Een flinke scheut tomatenketchup (en melk) toevoegen en het geheel roeren en opwarmen.
  • Doe een laagje van de afgegoten pasta in een grote ovenschaal en giet er wat saus overheen, meng het goed zodat de pasta helemaal doordrenkt is met saus. Weer een laagje pasta, weer saus enz, tot de schaal vol is.
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat hem zeker een half uur staan. Tussendoor om het sneller te laten gaan kan er nog een paar minuten magnetron worden gebruikt.
  • Indien de bovenlaag nog niet krokant is, nog een tijd de grill aan.
  • De schaal is klaar wanneer de bovenlaag krokant en wat bruiner is.