blog placeholder

Dit heerlijke recept heb ik ooit gekregen van mijn schoonmoeder. Wij hebben het detijds gegeten met het kerstdiner en het was zo heerlijk dat ik haar het recept heb gevraagd. Dit heb ik nog een beetje aangepast en dit resulteert in mijn eigen recept voor deze heerlijke hartige taart. Echt om van te genieten! 

Benodigdheden:

1 zakje verse italiaanse kruidenmix (20 gr.)

1 zakje hazelnoten (65 gr.)

75 gr. parmezaanse kaas of grana padano

100 gr. koude boter

200 gr. bloem

2 eierdooiers

1 courgette

1 ui

2 teentjes knoflook

1 pot geroosterde paprika's (165 gr. Nefeli)

2 eetlepels olijfolie

4 eieren

1 bekertje slagroom (125 ml.) 

Zout

(versgemalen) zwarte peper

Lage taartvorm 27 cm.

De kruidenblaadjes van de takjes halen en fijnhakken. De noten hakken en de kaas raspen. 

Vervolgens de boter in blokjes snijden in een kom en daarbij toevoegen, de bloem, mespuntje zout, de gehakte noten, de eierdooiers, kruiden en 4-5 eetlepels water. Dit vervolgens tot een samenhangend deeg kneden. Vorm een bal en laat het vervolgens 30 min. in de koelkast rusten

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Was de courgette en schaaf in plakjes.

Kook de paprika's en giet ze af om ze vervolgens te pureren tot een paprikapuree met zout en peper (naar smaak toevoegen) 

Snipper de ui en knofloor en laat het zachtjes fuiten in een wok met olie. Voeg vervolgens de paprikapuree toe en laat het pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.

Klop de eieren los in een kom, voeg de slagroom toe en zout en peper. Roer hier de paprikasaus en de kaas erdoorheen. 

Vet de taartvorm in en verdeel het deeg dun over de boden en de wanden door het uit te drukken. Maak in de taartvorm laagjes van paprikamengsel en courgette. Begin en eindig met het paprikamengesel.

De taart in het midden van de oven c.a. 40 minuten gaar bakken. Uit de over nog 10 min. laten staan en warm of koud is allebei lekker!!


Eet smakelijk!