blog placeholder

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke bruchetta brood! Bon appetit!

Vaak word de bruschetta gebruikt als hartig voorgerecht in de Italiaanse keuken of als borrelhapje. Binnen 10-20 minuten te kunnen bereiden

Voor 10 porties
Ingredienten

-Ciabatta-brood
-3 tenen knoflook, gehalveerd
-1 eetl olijfolie extra vierge
-2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
-4 blaadjes basilicum, in reepjes

1. Verwarm de over voor op 200°C

2. Snijd de ciabatta in schijne schijfjes van circa 1 centimeter dik.

3. Rooster het brood in 10 minuten krokant en bruin

4. Haal uit de oven en wrijf direct in met de knoflook
besprenkel met olijfolie

5. Verdeel de blokjes tomaat erover en garneer met basilicum.

Serveertip: met een goed glas wijn veranderd de hele smaak.

Afhankelijk van je eigen smaak, kun je minder olijfolie gebruiken. Dit gerecht is erg eenvoudig om te maken, maar de smaak is echt overheerlijk!