Haal de italiaanse cultuur naar uw keuken met deze broodjes. makkelijk en leuk om te maken! Bon appetit!
Recept (10 bolletjes)
– 350 g patentbloem
– 1-2 theel zout
– 1 zakje gedroogd gist (7 G)
– 150 ml warm water
– 3 eetl olijfolie voor bakken en braden + extra om in te vetten
– 2 eetl gedroogde tomaat op olie, in reepjes
1. Meng in een kom bloem, zout, gist water en olie
2. Kneed het deeg gedurende 10 minuten op een met bloem bestoven werkvlak.
3. Vorm tot een bal en laat op een warme plaats in een afgedekte kom 15 minuten rusten
4. Meg de tomaatjes door het deeg en laat afgedekt nog eens 1 uur rusten
5. Kneed de deeg goed door en verdeel het vervolgens in 10 stukken.
Vorm tot mooie bolletjes, dek af en laat 1 uur rijzen
6. Verwarm de oven voor op 200°C.
7. Leg de broodjes op een ingevette bakplaat en bestrijk met een beetje olijfolie.
8. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.