blog placeholder

Een ijsmachine is een handige keukenhulp voor de echte ijsliefhebber. Maak in een handomdraai je favoriete ijs, zelfs als je geen keukenprins(es) bent, kun je het!

Een ijsmachine is een echte aanrader voor de ijsliefhebber! Met dit handige keukenhulpje ben je in staat om snel en simpel elke smaak ijs te maken die je maar wilt, van simpel vanille ijs tot ingewikkelder caramelijs, van sorbetijs tot yoghurt ijs of van roomijs tot vruchtenijs. Alles is mogelijk, elke combinatie waarvan je denkt dat hij smaakt kun je maken.

Er zijn 2 soorten ijsmachines, te weten een machine die zelf vriest of een machine waarvan je de mengbeker van te voren in de vriezer moet plaatsen. De laatste is een stuk kleiner en goedkoper, maar is minder geschikt als je heel spontaan opeens bedenkt vanavond zelfgemaakt ijs te willen eten (of je moet de mengbeker standaard leeg in je vriezer laten staan, dan is hij altijd operationeel). Als je echter van te voren weet dat je ijs wilt maken is de goedkopere optie een prima alternatief, zeker in het begin als je nog niet weet of een ijsmachine nu wel of niet iets voor jou is. Een andere tip: kijk eens op Marktplaats of zo voor een tweedehands ijsmachine. Vaak worden ze voor een habbekrats aangeboden terwijl ze nauwelijks gebruikt zijn.

Het gebruik van een ijsmachine is supersimpel. Je kunt elke smaak ijs die je wilt maken, zolang de ingrediƫnten maar (weer) afgekoeld zijn als ze in de ijsmachine gaan. Hoe kouder de ingrediƫnten, hoe eerder het ijs klaar is.

Ook voor mensen met bijvoorbeeld een koemelkallergie is een ijsmachine superhandig. Nu kun je zelf ijs maken van bijvoorbeeld geitenmelk of sojamelk.