blog placeholder

Wil je ook eens wat anders als de welbekende hutspot stampot.

Hutspot met risotto is een erg lekker alternatief!

Bereidingstijd 20 tot 30 min.
Benodigdheden voor 4 tot 5 personen:

  • winterpeen 500 gr.
  • 2 uien
  • 500gr. gehakt
  • 1 doos risottorijst (400 gr.)
  • 2.5 bouilonblokjes
  • gehaktkruiden
  • 1.2 liter gekookt water
  • olie of boter om mee te roerbakken

(de winterpeen en de ui kan je ook in een zak kopen in de supermarkt.)

Bereidingswijze:

De winterpeen en ui in blokjes snijden. De winterpeen niet in te grote blokjes anders word het niet gaar.

Pak een wok of grote hapjespan. Rul met de olie of boter het gehakt gaar en doe er een beetje gehaktkruiden bij.

Doe hierna de ui en de winterpeen in de pan en roerbak de ui en de winterpeen met de gehakt mee.

Doe ondertussen de bouillonblokjes in het gekookte water en zorg dat de bouillonblokjes helemaal opgelost zijn.

Doe de risottorijst in de pan bij het gehaktmengsel en giet hier ondertussen steeds een beetje bouillon bij. Steeds een nieuw scheutje als de bouillon in de rijst getrokken is.

Als de bouillon op is nog even zachtjes laten doorkoken tot de winterpeen gaar is.

Eet smakelijk!!!