Wil je altijd al vegetarisch gaan eten, maar lijkt het je erg moeilijk.
Niets is minder waard, je hoeft namelijk alleen maar het vlees weg te laten!
Vegetarisch eten was jaren lang een taboe.
Je hebt vlees nodig en de vervanging leek meer op een stuk gebakken oude spons dan op een lekker alternatief voor vlees.
Inmiddels is er veel veranderd, voor bijna ieder stukje vlees is een vervanger en er is zelfs een vegetaische slagerij geopend in Den Haag.
Vegetaisch eten is niet moeilijk, gezond en zeker ook lekker.
Je hebt een groot aantal vervangers, een goed en makkelijk te bereiden alternatief is Quorn.
Quorn heeft een beetje de structuur van kip en is van nature smakeloos, het neemt makkelijk ieder kruid en marinade op waardoor je het in ieder gerecht kunt verwerken.
Vordeel is dat je het maar een paar minuten hoeft te bakken en het zowel in stukjes als in gehakt vorm te verkrijgen is (in bijna iedere supermarkt).
Wil je graag groente aardappels en “vlees” dan zijn er ook heel veel op vleessoorten lijkende varianten, neem bijvoorbeeld groenteballetjes, braadworstjes, rookworsr, rul hamburgers en nuggets (ook in iedere supermarkt verkrijgbaar).
Maar wil je een dagje zonder vlees of op vlees lijkende varianten dan zijn er natuurlijk tal van recepten met bonen , of maaltijdsoepen zoals erwtensoep die ook zonder vlees heerlijk smaken.
Hier onder een heel lekker en makkelijk spaghetti recept.
Kook spaghettie beet gaar.
Neem een pot doperwten, witte bonen in tomatensaus en spaghetti saus, doe dit alles in een pan en verwarm het.
Doe de spaghetti in een schaal, giet de saus eroverheen, doe daarover heen wat blokjes komkommer en wat verse bieslook.
Maak af met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk
Lekker als toetje:
Kwark met geraspte appel, wat rozijnen en een klein beetje honing.