Kruidenboter is heerlijk in combinatie met vlees of vis of gewoon op een stukje stokbrood. Natuurlijk is kruidenboter in elke supermarkt te koop, maar wist je al dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken?!
Ingrediënten
- verse peterselie
- 125 g ongezouten boter
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 2 geperste teentjes knoflook
- 1 tl citroensap
- zout en peper
Bereiding
- Haal de boter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Snijd de kruiden. Indien je wilt, kun je er ook andere kruiden aan toevoegen zoals tijm, dragon, dille etc.
- Pers de citroen en voeg een theelepel citroensap aan het kruidenmengsel toe. Roer dit door elkaar.
- Pers de knoflook en verwijder de schilletjes van de knoflookteentjes. Meng de knoflook nu door het kruidenmengsel.
- Voeg er vervolgens de peper en zout aan toe.