blog placeholder

Griekse salde is overheerlijk en het leuke ervan is dat je eindeloos kunt blijven variëren!

Griekse salades zijn er in alle soorten en maten, maar er zijn toch enkele basis ingrediënten die in geen enkele Griekse salade zouden mogen ontbreken:

  • Tomaat
  • Komkommer
  • Feta kaas
  • Rode ui
  • Paprika
  • Olijven
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten die ook lekker zijn om toe te voegen, zijn:

  • Ijsbergsla
  • Ansjovis
  • Maïs
  • Pijnboompitten
  • Dressings
  • Lenteuitjes
  • Oregano
  • Azijn
  • Citroensap
  • Croutons

Bereidingswijze

Als eerste snijd je de ingrediënten (behalve olijven en feta) fijn. Voeg de olijven wel direct toe.

Vervolgens breng je ze op smaak met peper, zout en olijfolie.

Nu is het tijd om alles door elkaar te mengen. 

Leg de feta aan het eind voorzichtig op de salade, omdat de stukjes anders zullen gaan kruimelen of breken.

Dressing

Het is ook lekker om er een dressing aan toe te voegen. Deze kun je simpel maken door 6 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 teentje geperste knoflook en zout en peper door elkaar te mengen en aan het eind over de salade heen te gieten.