Creme brulee is een lekker custardachtig toetje met een gekarameliseerd suikerlaagje. De combinatie van zacht en krokant maakt dit toetje zo bijzonder!
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 1,5 dl room
- 2 dl melk
- 100 gr suiker
- 5 eierdooiers
- 5 eetlepels suiker
Bereiding
Schraap het binnenste uit het vanillestokje. Voeg nu slechts het stokje toe aan de melk. BReng de melk al roerende, zachtjes aan de kook en laat het daarna langzaam afkoelen. Doe de suiker in een kom. Zeef de melk met het vanillestokje en voeg dit al roerende bij de room. Voeg nu de eierdooiers en het vanillemerg erbij. Klop dit enkele minuten met een handmixer. Giet het mengsel in kleine bakjes en laat dit 45 minuten gaar worden in een oven. Bestrooi de crème nu met een dunne laag suiker. Zorg ervoor dat de bovenkant volledig bedekt is, anders verbrandt de crème! Ga nu kort over de suikerlaag heen totdat deze licht verkleurt. Zorg ervoor dat het suikerlaagje niet verbrandt.