Misschien wilt u een speciale soep voor een speciaal moment, maar weet u zogauw niets nieuws te verzinnen. Dit artikel geeft u de mogelijkheid om binnen 30 minuten een lekkere en gezonde soep voor twee personen, op tafel te zetten, nét even wat anders dan de meer bekende soepen.
Nodig:
pan voor 1 liter soep plus pollepel
staafmixer (óf alles heel fijn snijden met een scherp mes)
rasp of kaasschaaf
koekepan met anti-aanbak laag
diepe borden (2)
Ingrediënten:
500 gram courgette en 250 gram prei
30 gram boter / margarine
750 cc kippenbouillon (van 1,5 bouillonblokje)
100 cc witte wijn
125 cc créme fraiche
4 takjes dragon (of een theelepel dragon poeder)
zout en peper naar smaak
125 gram gorgonzola (een goed stuk om in plakken te kunnen snijden)
Bereiding:
De courgette raspen, de prei in dunne ringen snijden en samen in wat boter 5 minuten bakken.
Bouillon maken en toevoegen, hiena de witte wijn toevoegen en 15 minuten zachtjes laten doorkoken.
Dragon fijnsnipperen en toevoegen (of de theelepel poeder toevoegen)
Met de staafmixer pureren (of alles heel fijn gesneden hebben) en de créme fraiche er door roeren, eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Op elk bord een paar plakjes gorgonzola leggen en daar de warme soep op schenken.
Tip: een lekkere frisse witte Muskat wijn past hier prima bij