blog placeholder

Broccoli is een gezonde groente die met veel variatie gegeten kan worden, enkele daarvan vindt u in dit gerecht voor 4 personen, zowel vegetarisch als mét vlees te bereiden en niet overal bekend.

Nodig:

pan voor 2 liter soep plus pollepel

staafmixer (of alles heel fijn snijden met een scherp mes)

koekepan met anti-aanbak laag

diepe borden (4)

Ingrediënten:

750 gram broccoli

500 cc groentenbouillon (van 1 bouillonblokje)

500 cc créme fraiche

2 eetlepels (olijf) olie

3 sjalotjes

zout en peper naar smaak

geraspte kaas

 

Bereiding:

Was de broccoli en snijd ze zeer fijn, evenals de sjalotjes. Bak de sjalotjes in wat olie en voeg de broccoli toe.

Even roeren en dan de bouillon toevoegen, 25 minuten zachtjes laten koken. Nu de soep pureren met de staafmixer en dan de créme fraiche erbij doen. (het pureren is niet noodzakelijk maar het resultaat ziet er leuk uit)

Garneren met geraspte kaas en een stukje stokbrood of ciabattabrood.

 

Tip: fruit wat spekjes mee met de uitjes óf voeg aan het einde van de bereiding hamstukjes toe aan de soep.