Iedereen eet weleens appelflappen, maar wist je dat je de állerlekkerste appelflappen heel eenvoudig thuis kunt maken?!
Ingrediënten
- 3 eetlepels suiker
- 1 eierdooier
- 1 blad bladerdeeg
- 1 appel
- snuifje kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol nu het bladerdeeg uit totdat het ongeveer 2 mm dik is. Snijd de appel in heel kleine stukjes, en meng deze met de suiker en het kaneel. Strijk wat eierdooier op de randen zodat het beter zal plakken. Leg nu wat van de appelstukjes in het midden en vouw het diagonaal dicht. Duw met een vorm op de randen zodat het goed dicht is. Strijk met een borstel wat eierdooier over de hele appelflap en strooi er een beetje suiker overheen. Bak de appelflap in ongeveer 25 minuten totdat die mooi lichtbruin is.
Tips
- Je kunt ook rozijnen toevoegen als je dat lekker vindt
- Je kunt ook eens een ‘appelflap’ maken met ander fruit
- Dit recept is precies voldoende voor 1 appelflap (je zult wel wat appel overhouden) maar je kunt de ingrediënten natuurlijk ook vermenigvuldigen voor meerdere appelflappen.