blog placeholder

Je zal wel denken, worteltjestaart? Ja worteltjestaart is een taart dat niet alleen maar bestaat uit wortel. Misschien zou je wel denken van wat lust ik niet, maar probeer het eens te maken en je zult versteld staan.

Wat heb je allemaal nodig voor een taart van 8 personen:

Ingrediënten:
-300 gram boter
– 300 gr fijne kristalsuiker
– 50 gram basterdsuiker
– zakje vanillesuiker
-snufje zout
– 4 eieren
– 300 gram zelfrijzende bakmeel
– 2 theelepers kaneel
– 1 theelepel kruidnagelpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 350 gram geraspte wortel
– 100 gram gehakte pecan of walnoten
– 100 gram rozijnen

Voor het glazuur:
– 100 gram roomkaas
– 2 eetlepels creme fraishe
– 1 eetlepel boter
– 125 gram poedersuiker
– zakje vanillesuiker
– 1 eetlepel citroensap

Extra benodigheden:
Een rasp en een bakvorm met een doorsnede van 25cm

Voorbereiding:
Vet de bakvorm alvast en en bestrooi het licht met wat paneermeel. Verwarm de oven ook voor op 180 graden.

Bereidingswijze:
Klop de boter zacht met de suiker, vanille en het zout. Klop daarna met de mixer de eieren tot het 1 mengsel is geworden.
Meng de specerijen en het bakpoeder door het bakmeel en doe dit voorzichtig bij het beslag.
Schep daarna de geraspte wortelen, noten en de rozijnen door het beslag.
Als dit allemaal gedaan is doe het in de bakvorm en sluit je het af met aluminiumfolie.

Bak de taart in ruim 1,5 gaar en prik vervolgens met een naald in de taart om te controleren of hij van binnen gaar is. Verwijder het laatste half uurtje het aluminiumfolie.

Maak het zachte glazuur door de poedersuiker met de boter, roomkaas, creme fraiche, de vanille en het citroensap romig te kloppen. Smeer het glazuur over de worteltjestaart wanneer de taart is afgekoeld.

Als laatste kan je de taart nog versieren naar je eigen wensen.