Benodigdheden:
– 8 eieren
– 250 gram bloem
– 2 pakjes vanillesuiker
– 1 theelepel geraspte citroenschil
– 2 theelepel bakpoeder
– 1/4 liter custardvla
– 1 klein blik vruchtencocktail
– 5 eetlepels rum
– 200 gram poedersuiker
– 125 gram gewone suiker
– 250 gram margarine
– 1 eetlepel poederkoffie
– 1 eetlepel water
– chocolade hagelslag
Bereiding van de mokkataart:
Bloem zeven met bakpoeder. De eieren dik roeren met de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp. De bloem er luchtig door roeren en het beslag in een beboterd bakblik in een voorverwarmd over (gas op 3/4, elektrisch op 180/200) plaatsen, en in 20 min. gaarbakken. Met een satestokje in de taart prikken, als deze er droog uitkomt is de taart klaar. De taart laten afkoelen en in 3 lagen snijden. Een kwart liter custardvla vermengen met 1 schep vruchtencocktail en 2 eetlepels rum. De margarine helemaal tot room roeren. De poedersuiker zeven en al roerende lepel voor lepel bij de margarine in de kom doen. Zodra de geroerde boter met de poedersuiker zoet genoeg is de koffie oplossen met het water en erdoor roeren. De 3 taartlagen met rum besprenkelen. Tussen de twee eerste lagen de vla smeren. Tussen laag 2 en 3 een laag van de mokkacreme. De taart nu in zijn geheel besmeren met de mokkacreme maar zorgen dat er voldoende overblijft om de taart nog mee op te spuiten. De rand van de taart garneren met chocolade hagelslag.