blog placeholder

De kaas Pannenkoek is een lekkere hartige pannenkoek die vrij simpel is om te maken.

Maak als eerste een beslagje, weet je niet hoe volg deze link.

http://artikelen.foobie.nl/eten-drinken/simpel-pannenkoeken-recept/.

 

Nu heb je alleen nog kaas nodig. Ikzelf gebruik oude en jonge kaas tegelijk. Jonge kaas blijft plakken in de pan en oude kaas is zout en word vrij hard. Dus waarom niet samen bakken. Nu heb je een pannenkoek die stevig word, maar niet blijft plakken in de pan en het zoute van de oude kaas is gelijk een stuk minder.

Vergeet niet alles is hoe je het zelf lekker vind. Ik vind dit het lekkerst. De kaas rasp ik of haal makkelijk al geraspte kaas en hou de verhouding 1 op 1 aan.

Zodra ik het beslag in de pan doe en het beslag nog vochtig is gooi ik de kaas erop, nu is het wachten totdat de onderkant van de pannenkoek mooi bruin is (ongeveer een minuut of 3 op middelmatig vuur). Dan gooi (of gebruik een spatel als gooien niet je beste kwaliteit is) je de pannenkoek op de andere kant. Ongeveer 1 a 2 minuten en draai hem weer om. Schuif hem op een bord en smullen maar.