blog placeholder

Er zijn veel restaurants, café’s en andere eetgelegenheden die een high-tea aanbieden. Ik heb inmiddels meerder keren met familie of vriendinnen van een high-tea genoten, maar de ene high-tea verschilt nogal van de andere. Hier wil ik de locatie van en high-tea bij het partycentrum in recreatiegebied Madestein bespreken.

Over de lokatie, Madestein in Den Haag, niets dan goeds! Het partycentrum is prachtig gelegen aan een meer/zwemvijver. Het terras zag er erg gezellig uit met hippe banken met grote kussens en leuke lantaarns op de tafels. In het midden van een terras een glijbaan, zodat ook de kleintjes zich kunnen vermaken.

Wij kregen een plekje in de serre. De serre is eigenlijk verwarmd terras. Als de schermen helemaal gesloten zijn, zit je droog en uit de wind en er hangen terrasverwarmers voor in de winter. Het was lekker weer, dus de schermen stonden een beetje open, zodat we uit de wind van het zonnetje konden genieten. Ook in de serre zag het meubilair ende aankleding er erg gezellig uit!

De tafel was al gedekt met hippe bordjes en theeglazen. Direct na aankomst werden er twee potten thee op tafel gezet, we waren met tien personen, en al snel volgden er twee etagères met kleine harde broodjes. De bruine pistolets en ciabatta’s waren belegd met carpaccio met zongedroogde tomaatjes en groene pesto, gerookte kip met een sausje en kip en mozzarella met groene pesto, zongedroogde tomaatjes en krulsla. De broodjes waren heerlijk, maar het was erg veel. Er waren gemiddeld drie broodjes per persoon. Het idee van een high-tea is juist van alles wat. Het waren wel verschillende broodjes, maar doordat ze toch nog best groot waren, was het te veel om ze allemaal te proeven.

Het zoete gedeelte bestond uit een petit four, een mini-donut en een bonbon. Ook allemaal erg lekker, maar mijns inziens een beetje karig. Als ik naar een high-tea ga, verwacht ik een etagère met zoet en een met hartig. Beiden moeten lekker vol staan met allerlei verschillende dingen. Hoe meer, hoe beter en eigenlijk moet er aan het einde iets over blijven. Nu was alles schoon op en werden er al grapjes over pannenkoeken, appeltaart en ijsjes gemaakt die voorbij kwamen wat toch aangaf dat de meesten nog wel iets lusten.

Alles bij elkaar was de locatie dus prima, het eten was prima alleen viel de variatie en hoeveelheid een beetje tegen. Misschien moeten ze eens een high-tea bij Leonidas gaan doen; tot nu toe mijn absolute favoriet op dit gebied!