blog placeholder

Guacemole is iets dat je zelf moet bereiden, een potje van de supermarkt komt niet eens in de buurt van deze heerlijke dip. Vandaar hieronder het ultieme recept.

Benodigdheden (voor ca. 4 personen):
– 2 advocado's
– driekwart van een rode paprika
– een half ui
– een halve tomaat
– 3 a 4 teentjes knoflook
– een paar grote lepels yoghurt
– zout, peper en chilipoeder
– citroensap

Begin met het fijn maken van de advocado's, zorg dat er geen grove stukken meer zijn. Dit gaat het makkelijkst met een vork. Vervolgens voeg je naar eigen smaak de yoghurt toe, meng deze goed met elkaar. Snij de paprika, de tomaat en de ui in kleine stukjes en meng ook deze door de saus. Pers dan de knoflook en voeg deze samen met het zout, de peper en de chilipoeder toe aan de guacemole. Eventueel kan er ook citroensap worden toegevoegd, deze zorgt ervoor dat de dip wat langer houdbaar blijft en dus minder snel bruin van kleur word.

Guacemole is goed te serveren bij gerechten als burito's of taco's. Maar het is natuurlijk ook een heerlijke dipsaus voor bij de tortillachips.