Na het testen van heel wat zoete lekkernijen, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het allerlekkerste recept voor brownies heb. Na heel wat proberen, aanpassen en (jammer genoeg) veel mislukte baksels is het me eindelijk gelukt. En ik wil dit ultieme genot graag delen met alle chocoholics op de wereld! Dus lees, koop, bak, eet, deel uit en bovenal geniet.
Ingrediënten:
140 gram boter
4 eieren
340 gram kristalsuiker
snufje zout
theelepel vanille-essence
75 gram poeder voor chocolademelk (bijvoorbeeld Nesquik)
140 gram bloem
1 witte en 1 pure reep chocola in stukjes gehakt (dit aantal is naar smaak, u kunt altijd meer gebruiken)
Eventueel wat druppels water voor een nog smeuïger effect
Hulpmiddelen:
bakblik van 23 bij 23 centimeter
bakpapier (voor in het blik)
voorverwarmde oven op 170 graden Celsius
Recept:
- Smelt de boter en laat lichtelijk afkoelen
- Klop de eieren los en klop de basterdsuiker hier voorzichtig doorheen tot dat alle klontjes verdwenen zijn.
- Roer de afgekoelde boter en vanille-essence door het mengsel.
- Zeef het zout, cacaopoeder en de bloem en roer voorzichtig door de mix. Absoluut niet te lang of te hard want dan wordt het cake. Voeg nu eventueel het water toe.
- Schep de gehakte stukjes chocola door het deeg en giet het in de beklede bakvorm.
- Zet de vorm in het midden van de oven en bak de brownies ongeveer 35 tot 40 minuten.
- Laat het gebak goed afkoelen en haal uit de vorm. Nog even in stukken snijden en klaar!