blog placeholder

Spaghetti carbonara is een product dat in de Italiaanse keuken veel wordt gemaakt, elke chef heeft zo zijn eigen manier van het maken van dit product. Zelf heb ik een geheel eigen recept van de spaghetti Carbonara. Die wil ik graag met jullie delen.

Laat ik vooraf zeggen dat dit gerecht wel veel calorieen bezit, dus voor de lijn niet een gerecht is dat elke avond gegeten kan worden. Het vult snel en is zeker de moeite waard een keer op tafel te zetten voor een grotere groep mensen. Het mooie aan dit recept is dat het low budget net zo lekker is als met duurdere producten. In dit geval ga ik uit van de low budget, maar het kan net zo goed met verse producten.

De ingredienten die benodigd zijn voor dit recept zijn;

  • 1 pakje spekreepjes 
  • 1 pakje schouderham
  • 2 flesjes koksroom
  • snufje komijnpoeder
  • snufje peterselie 
  • snufje basilicum 
  • 1 zak spaghetti slierten 
  • 1 ei 
  • 1 ui
Allereerst beginnen we met de ui in kleine stukjes te snijden, zelf doe ik altijd gesnipperde ui, maar dat is maar net wat je zelf het liefste hanteerd. dan de schouderham die in stukjes word gesneden, in kleine blokjes. Zet het water om de spaghetti in te koken op het vuur, een pan die groot genoeg is voor de gehele zak spaghetti. Zodra het water kookt, doe de spaghetti in de pan. Laat de spaghetti koken tot deze geheel klaar is en het harde van de spaghetti af is. Dit kan gecontroleerd worden doormiddel van een klein stukje van een sliert spaghetti te proeven, als de binnenkant nog hard aan voelt dan is de spaghetti nog niet klaar om uit de pan gehaald te worden. De spaghetti zal + – klaar zijn met een 8 a 10 minuten, afhankelijk van de soort spaghetti waar je voor gekozen hebt in de winkel, kijk dan ook goed op de verpakking hoelang de spaghetti moet koken.
Dan pakken we een diepe grote koekepan, deze pan moet uiteindelijk groot genoeg zijn voor alle ingrediënten. In de koekepan gooien we de 2 flesjes koksroom, deze zet je op zacht vuur. Daar gooi je de ham, spekreepjes (soms zitten er twee verpakkingen aan elkaar vast, afhankelijk of ze allebeide wilt gebruiken of alleen 1 pakje is je eigen keuze, zelf hanteer ik er maar eentje) en de uien. De kruiden mogen er dan over heen, een goede theelepel basilicum, peterselie en dan de komijnpoeder. Het ei gaan we een roerei van maken in een kleine koekenpan, die gooien we bij de koksroom zodra deze klaar is. Laat de koksroom op zacht vuur een klein beetje sudderen, en zodra de spagetti klaar is en met vergiet het resterende water is afgegoten. Kan de spaghetti bij de koksroom in. 
Roer de spaghetti goed om en laat het een paar minuten terwijl je roert op zacht vuur staan. 
Zo kan de koksroom goed in de spaghetti trekken. En het is klaar om op tafel te zetten. 
Dit is genoeg voor vier personen.
Tips;  Gooi bij het water voor de spaghetti een scheutje olijfolie in zodat de slierten niet gaan plakken. En een klein scheutje olijfolie in de koekepan voor de koksroom in de pan gaat, je hebt meteen een vervanging voor margarine en het voegt een heerlijke smaak aan het geheel toe. En als extra toevoeging kun je er voor kiezen om oude kaas of heerlijke parmazaanse kaas over het bord met spaghetti te strooien.
Ik zou zeggen “Eet smakelijk”