blog placeholder

Heb je een verjaardag en wil je een lekkere salade op tafel zetten? Of met kerst? Of gewoon in de zomer bij het eten? Probeer dan eens deze heerlijke frisse tomatensalade! succes gegarandeerd met dit simpele gerecht.

Tomaten salade:
voor 4-6 personen

-rode en gele mini tomaatjes  (2 bakjes)
-stokbrood
-olijfolie
-balsamico azijn
-knoflook (2 teentjes)
-zout en peper
-veldsla

Neem het stokbrood en scheur het in grove stukken. Nadat je een heel stokbrood heb verscheurd doe je de broodstukken in een kom. Doe hier zout, peper, balsamicoazijn, olijfolie en 1 teen knoflook overheen en rommel het doorelkaar met je handen. Wees niet te zuinig met de balsamicoazijn en de olijfolie. Leg de broodstukken nu op een ovenplaat en zet ze in de oven ongeveer op 220 graden voor 8 minuten. Laat de broodjes lekker bruin worden, dit worden uiteindelijk de zelfgemaakte croutons in de salade.
Snij de mini tomaatjes door midden en doe deze in een kom en gooi ook hier zout, peper, balsamicoazijn, olijfolie en 1 teen knoflook overheen.
Was de veld sla af en maar er losse blaadjes van. Doe dit met ongeveer het halve zakje en gooi deze vervolgens bij de tomaten en hussel het nogmaals door elkaar. Als je broodstukken/croutons klaar zijn haal je ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Gooi daarna de croutons bij de tomaten en schep ze door elkaar. Gooi bovenop nog wat losse veldsla blaadjes en klaar is de salade!
Eetsmakelijk!